O echipă de cercetători de la Universitatea Sun Yat-sen din China au supus robotul mai multor provocări pentru a-i testa abilitatea, cum ar fi deplasarea unor obiecte într-o machetă a stomacului unui om. Totodată, prototipul a reușit să iasă dintr-o cușcă, prin schimbarea formei de agregare, revenind ulterior la starea inițială.

În urma testelor, cercetătorii au observat că robotul poate depăși limitările unor creații similare, lipsite însă de capacitatea de a-și schimba starea de agregare, și are potențialul de a fi pe viitor utilizat în domenii-cheie precum asamblarea de electronice sau în medicină.

Oamenii de știință s-au inspirat de la castravetele de mare, care își poate modifica rigiditatea țesuturilor. Creația oamenilor de știință este alcătuită dintr-o combinație de particule metalice și galiu, element chimic dur care se topește la o temperatură de doar 30 de grade Celsius.

Capacitatea de a comuta între starea de agregare solidă și cea lichidă le oferă roboților mai multă funcționalitate, a declarat Chengfeng Pan, unul dintre dezvoltatori. Acesta a precizat însă că, în viitor, vor explora și modul în care acești roboți vor putea fi folosiți în context biomedical.

Sursa: Sciencealert

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday