Procurorii europeni au precizat că instanța spaniolă a condamnat două persoane în cadrul unui dosar privind fraudă cu fonduri europene în domeniul agricol și fals în acte. Cei doi inculpați au fost condamnați la 6 ani de închisoare cu suspendare și au primit amenzi în valoare de 4.000 de euro și, respectiv, 1.440 de euro.

De asemenea, la cererea EPPO, instituție condusă de Laura Codruța Kovesi, poliția din Italia a confiscat 160 de mii de euro în cadrul unei investigații similare privind fraudă cu fonduri europene pentru agricultură. Procurorii europeni explică faptul că fondurile au fost acordate unui antreprenor din provincia Salerno, în cadrul unui Plan de dezvoltare rurală. 

Ancheta Parchetului European a scos la iveală nereguli în documentele depuse de omul de afaceri în vederea obținerii fondurilor. Pentru a corespunde cerințelor minime stabilite de UE pentru obținerea fondurilor, antreprenorul a declarat o dimensiune eronată a firmei. EPPO a cerut astfel confiscarea de la omul de afaceri a unei sume echivalente cu valoarea fondurilor acordate (163 de mii de euro). Poliția italiană a extras 60 de mii de euro din unul dintre conturile bancare ale antreprenorului și a pus sechestru pe o proprietate a acestuia, cu o valoare estimată la 100 de mii de euro. 

Sursa: EPPO

Sursa Foto: Senatorjoanna | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday