Potrivit procurorilor, faptele ar fi avut loc între 2-7 martie 2022, interval în care Constantin Dina i-a transmis unei funcționare din Ministerul Sănătății subiectele la proba scrisă pentru a ocupa o anumită funcție în instituție. Funcționara, Silvia Aramă, este și ea inculpată în acest dosar și, mai spun procurorii, ar fi trecut astfel examenul cu subiectele primite de la fostul director al Corpului de Control. Conform DNA, încă mai lucrează în Ministerul Sănătății.

Fiind audiată în prezenta cauză, inculpata Aramă Silvia ar fi făcut afirmații mincinoase în legătură cu faptele și împrejurările esențiale cu privire la care a fost întrebată, în sensul că nu ar fi recunoscut «ajutorul» oferit de inculpatul Dina Constantin în promovarea acelei probe de concurs”, mai explică DNA. Cei doi au fost trimiși în judecată în stare de libertate. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday