Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un comunicat prin care îndeamnă populația să evite să plece la drum cu mașina pe timp de viscol și ninsoare puternică, pe fondul avertizărilor de vreme rea emise de meteorologi.

“Dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ. Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie”, transmit pompierii, care mai îndeamnă populația să evite să traverseze râurile prin apă și, totodată, să nu se apropie de malurile acestora.

Reamintim, ANM a emis Cod Galben de ploi, ninsoare și viscol în sud-vestul țării, de la ora 18 și până vineri la 10. Ulterior, avertizarea va fi valabilă pentru sud-est, până sâmbătă noapte. În zonele de munte se va depune strat nou de zăpadă.

“Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, conchide IGSU.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday