Poliția austriacă a oferit detalii despre amploarea unui furt de date personale comis în mai 2020 de un bărbat de 25 de ani, arestat în luna noiembrie 2022 la Amsterdam. Într-un comunicat de presă, instituția a arătat că suspectul le-a prezentat ca fiind “numele complete, sexul, adresa completă și data nașterii a, probabil, fiecăruit cetățean” din Austria. 

Poliția a transmis că, practic, este posibil ca hackerul să fi accesat informațiile confidențiale ale aproape tuturor cetățenilor austrieci, în condițiile în care țara are 9,1 milioane de locuitori. Suspectul a profitat de o breșă de securitate la un furnizor de servicii IT vietnamez, angajat de autorități pentru o perioadă limitată.

Având în vedere că datele au fost disponibile pe internet, trebuie să presupunem că au intrat sau încă sunt, în totalitate sau parțial, irevocabil în mâinile unor infractori, au precizat autoritățile. Cetățenii austrieci sunt obligați prin lege să furnizeze autorităților naționale informații despre adresa lor curentă, informație inclusă în pachetul de date de înregistrare, unde se mai regăsesc și numele, vârsta și sexul.

Surse: Reuters, Salzburg24

Sursa foto: Diony Teixeira | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday