Prețul gazelor naturale europene a scăzut astăzi cu 11%, pe fondul stocurilor mari care au reușit să facă față cererii ridicate, în contextul temperaturilor mai scăzute din ultimele zile de pe continent.

Prețul de referință al gazelor naturale europene (TTF) a scăzut marți, continuând declinul început ieri, în ciuda temperaturilor scăzute din ultimele zile care au favorizat creșterea cererii. În această dimineață, prețul gazelor naturale a coborât sub 61 de euro/MWh, în ciuda fluxurilor mai scăzute de gaze naturale care vin din Rusia și a reducerii celor din Norvegia, pe fondul lucrărilor de întreținere.

Vremea caldă de până acum a permis statelor europene să își mențină stocurile de gaze la un nivel cât mai mare, peste așteptările pentru această perioadă a anului. De asemenea, fluxurile de gaze naturale lichefiate care ajung în Europa au rămas constante, asigurând aprovizionarea continentului cu o cantitate mai mult decât suficientă de gaze în această iarnă.

Meteorologii spun că temperaturile în țările europene nord-vestice vor crește în săptămânile următoare. Prețurile gazelor europene au scăzut la începutul lui ianuarie cu 21%, până la 50 de euro/MWh, cea mai mică valoare din ultimele 16 luni, ceea ce a dus la atenuarea îngrijorărilor legate de inflație.

Sursa: Investing

Sursa Foto: Wkcode | Dreamstime

Folosim cookies