Prețul de referință al gazelor naturale europene (TTF) a scăzut marți, continuând declinul început ieri, în ciuda temperaturilor scăzute din ultimele zile care au favorizat creșterea cererii. În această dimineață, prețul gazelor naturale a coborât sub 61 de euro/MWh, în ciuda fluxurilor mai scăzute de gaze naturale care vin din Rusia și a reducerii celor din Norvegia, pe fondul lucrărilor de întreținere.

Vremea caldă de până acum a permis statelor europene să își mențină stocurile de gaze la un nivel cât mai mare, peste așteptările pentru această perioadă a anului. De asemenea, fluxurile de gaze naturale lichefiate care ajung în Europa au rămas constante, asigurând aprovizionarea continentului cu o cantitate mai mult decât suficientă de gaze în această iarnă.

Meteorologii spun că temperaturile în țările europene nord-vestice vor crește în săptămânile următoare. Prețurile gazelor europene au scăzut la începutul lui ianuarie cu 21%, până la 50 de euro/MWh, cea mai mică valoare din ultimele 16 luni, ceea ce a dus la atenuarea îngrijorărilor legate de inflație.

Sursa: Investing

Sursa Foto: Wkcode | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday