Sky News scrie că operatorul de energie va oferi gospodăriilor și companiilor 3 lire sterline pentru fiecare kilowatt/oră economisit, iar programul ar putea reduce costul facturilor cu până la 100 de lire sterline pe timpul iernii. Programul urmează să rămână în vigoare până în martie, între orele 16-18, fiind 26 de furnizori implicați.

Prin această măsură, compania britanică își propune să reducă presiunea asupra rețelei energetice. Astfel, gospodăriile și companiile vor fi recompensate cu sume de bani pentru a reduce consumul de energie în intervalele orare cu cea mai mare cerere. Planul este menit să ajute la echilibrarea raportului dintre cerere și ofertă în Marea Britanie.

De această măsură beneficiază gospodăriile care dispun de contoare inteligente. Este prima dată când operatorul de energie din Marea Britanie activează “serviciul de flexibilitate a cererii”, care are ca scop moderarea cererii atunci când aceasta se află la cel mai ridicat nivel, în zilele foarte reci de iarnă.

National Grid a transmis că urmărește economisirea a până la 341 de megawați de energie, în intervalele orare menționate, îndemnând populația să nu mai folosească anumite aparate electrice, decât dacă acest lucru este absolut necesar. A subliniat însă că anunțul său nu ar trebui interpretat ca un semn că livrările de energie electrică sunt în pericol: Oamenii nu ar trebui să fie îngrijorați, acestea sunt măsuri de precauție pentru a menține capacitatea de rezervă de care avem nevoie, a scris compania pe Twitter.

Cererea de energie a crescut drastic în perioada aceasta ca urmare a condițiilor meteorologice extreme pentru Marea Britanie, cu temperaturi negative record raportat în multe părți ale Regatului Unit. În aceste condiții, trei centrale pe cărbune au început să se pregătească pentru situația în care va fi nevoie. Cu toate acestea, planul ar putea fi abandonat dacă condițiile meteorologice se îmbunătățesc.

Sursa: Sky News

Sursa Foto: Bacho12345 / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday