The Telegraph scrie că aproximativ 85 de zboruri spre și dinspre aeroportul Heathrow din Londra au fost anulate luni, zeci de mii de călători fiind afectați. Cu o zi înainte, duminică, alte 70 de curse aeriene au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme.

Aeroportul  Heathrow a impus  restricții privind numărul de curse care decolează și care aterizează, dar și în ceea ce privește controlul traficului aerian, din cauza ceții și a frigului. Procedurile de dezghețare a aeronavelor și ceața densă au întârziat și mai mult decolarea aeronavelor. Călătorii nemulțumiți au postat pe rețelele de socializare videoclipuri în care se plângeau de faptul că au rămas blocați în avioane care nu pot decola din cauza frigului.

Temperaturile pe aeroportul Heathrow au coborât până la -8,4 grade Celsius pe timpul nopții, marcând cea mai rece noapte din zonă, din ultimii zece ani și cea mai friguroasă noapte de ianuarie din 1987. Serviciul de meteorologie al Marii Britanii, Met Office, a emis un cod galben de ceață pentru sud-estul Angliei și o marea parte din Londra. Meteorologii au avertizat că ceața și frigul vor îngreuna traficul rutier în anumite zone.

Un purtător de cuvânt al British Airways a declarat că: La fel ca și alte companii aeriene, programul nostru a fost afectat de condițiile meteorologice nefavorabile cu care se confruntă  Londra. Ne cerem scuze clienților ale căror zboruri au fost afectate și facem tot ce ne stă în putință pentru a relua cursele aeriene cât mai curând posibil.

Temperaturile au scăzut sub zero grade în cea mai mare parte a Regatului Unit duminică seara, până la -9,7 grade Celsius în Oxfordshire. Temperaturile vor continua să scadă până vineri, mai spun meteorologii.

Sursă: The Telegraph

Sursa Foto: Erik Lattwein / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday