Microsoft, care s-a implicat timpuriu în cercetările OpenAI, a anunțat că dorește să extindă parteneriatul, iar OpenAI a anunțat că va folosi banii pentru a face inteligența artificială “din ce în ce mai sigură, mai utilă și mai puternică.”

Întâmplător sau nu, în urmă cu câteva zile Microsoft a declarat că plănuiește să concedieze zece mii de angajați pentru a reduce costurile, pe fondul incertitudinilor economice tot mai mari. Satya Nadella, președintele companiei, a declarat că Microsoft nu este imună la o economie globală mai slabă, adăugând totuși, că va continua să investească în “zone strategice pentru viitorul nostru” și a subliniat progresele în domeniul inteligenței artificiale ca fiind “următoarea inovație majoră” din tehnologie.

CNN observă că investiția în OpenAI ar putea face din Microsoft liderul acestui domeniu. De asemenea, compania ar putea implementa ChatGPT în suita sa de aplicații, cum ar fi Word, PowerPoint sau Outlook. De partea cealaltă, cu banii de la Microsoft, OpenAI va reuși să-și monetizeze sistemele pentru a-și acoperi costurile uriașe necesare pentru crearea modelelor sale de inteligență artificială. Ca urmare a acordului său exclusiv existent cu OpenAI, Microsoft a anunțat recent că va adăuga în curând funcții ale ChatGPT la serviciul său de cloud computing, Azure, ceea ce ar permite companiilor care folosesc cloudul Microsoft să folosească în mod direct și aplicat botul de comunicare ce face furori pe internet de la finalul anului trecut. ChatGPT poate oferi răspunsuri lungi și detaliate la majoritatea întrebărilor sau solicitărilor utilizatorilor, chiar dacă nu întotdeauna soluțiile sale sunt adecvate.

Sursă alternativă: CNN

Foto: Veerapong Boonporn | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday