Procurorii susțin că persoanele acuzate, care au format grupul în urmă cu un an, și-au propus să “declanșeze condiții asemănătoare unui războiul civil în Germania prin intermediul violenței” cu scopul de a răsturna guvernul și democrația parlamentară. De asemenea, arată că suspecții plănuiau să-l răpească pe Ministrul Sănătății, și erau pregătiți să-i omoare gărzile de corp, pentru a-și duce planul la bun sfârșit.

Planul suspecților era să atace infrastructura electrică pentru a provoca o întrerupere la nivel național și apoi să-l răpească pe ministrul Sănătății. Aveau ca obiectiv răsturnarea ordinii de stat existente în Germania și înlocuirea acesteia cu propria formă de stat.

Luna trecută, poliția a arestat 25 de membri și susținători ai unei “organizații teroriste”, suspectați că plănuiau o lovitură de stat. Forțele de securitate susțin că aceștia intenționau să ia cu asalt clădirea Parlamentului și să preia puterea.

Surse alternative: Reuters, DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday