Pană de curent în Pakistan. Peste două sute de milioane de persoane au rămas fără electricitate din cauza unei defecțiuni, într-o țară care se confruntă deja cu deficit de combustibil în lunile de iarnă.

O pană de curent la nivel național în Pakistan a lăsat, luni, aproape 220 de milioane de oameni fără electricitate, sporind riscurile într-o națiune care se confruntă deja cu deficit de combustibil în lunile de iarnă.

Ministerul Energiei din Pakistan a declarat că rețeaua națională a țării a căzut la ora locală 7.34, ceea ce a provocat ”o defecțiune pe scară largă a sistemului de alimentare”, care a afectat toate orașele țării. ”Lucrările de reparație a sistemului avansează rapid”, a adăugat acesta, care a precizat că în unele zone din capitala Islamabad și orașul Peshawar a fost reluată alimentarea cu electricitate.

În orașul Quetta, în provincia Balochistan din sud-vestul Pakistanului, întreruperea a afectat inclusiv spitalele, piețele și gospodăriile. ”Din cauza lipsei de generatoare, serviciile sunt afectate în centrele de sănătate din suburbiile orașului Quetta”, a declarat pentru CNN directorul departamentului de sănătate din Balochistan.

Pană de curent vine într-un moment în care țara din Asia se confruntă deja cu probleme economice. La începutul acestei luni, prim-ministrul Shehbaz Sharif a soliciat tuturor departamentelor federale să-și reducă consumul de energie cu 30%, în timp ce guvernul a decis ca piețele să se închidă cel târziu la ora 20:30, iar restaurantele la ora 22.

Decizia de a reduce consumul de energie a fost luată după ce Pakistanul a anunțat că rezervele sale valutare au scăzut la niveluri alarmante. În decembrie, rezervele valutare ale ale țării se ridicau la 11,7 miliarde de dolari, adică jumătate din suma pe care o deținea la începutul anului trecut, potrivit băncii centrale.

Sursă: CNN

Folosim cookies