O pană de curent la nivel național în Pakistan a lăsat, luni, aproape 220 de milioane de oameni fără electricitate, sporind riscurile într-o națiune care se confruntă deja cu deficit de combustibil în lunile de iarnă.

Ministerul Energiei din Pakistan a declarat că rețeaua națională a țării a căzut la ora locală 7.34, ceea ce a provocat ”o defecțiune pe scară largă a sistemului de alimentare”, care a afectat toate orașele țării. ”Lucrările de reparație a sistemului avansează rapid”, a adăugat acesta, care a precizat că în unele zone din capitala Islamabad și orașul Peshawar a fost reluată alimentarea cu electricitate.

În orașul Quetta, în provincia Balochistan din sud-vestul Pakistanului, întreruperea a afectat inclusiv spitalele, piețele și gospodăriile. ”Din cauza lipsei de generatoare, serviciile sunt afectate în centrele de sănătate din suburbiile orașului Quetta”, a declarat pentru CNN directorul departamentului de sănătate din Balochistan.

Pană de curent vine într-un moment în care țara din Asia se confruntă deja cu probleme economice. La începutul acestei luni, prim-ministrul Shehbaz Sharif a soliciat tuturor departamentelor federale să-și reducă consumul de energie cu 30%, în timp ce guvernul a decis ca piețele să se închidă cel târziu la ora 20:30, iar restaurantele la ora 22.

Decizia de a reduce consumul de energie a fost luată după ce Pakistanul a anunțat că rezervele sale valutare au scăzut la niveluri alarmante. În decembrie, rezervele valutare ale ale țării se ridicau la 11,7 miliarde de dolari, adică jumătate din suma pe care o deținea la începutul anului trecut, potrivit băncii centrale.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday