ASPA a anunţat pe pagina de Facebook că, duminică, a desfăşurat o acţiune de prindere a câinilor din zona Lacul Morii, după ce aceştia au ucis, sâmbătă, o femeie. Câinii prinși nu aveau microcip şi erau lăsaţi să umble liberi pe stradă, deşi au ieşit din curţile din apropiere. Aceştia au fost duşi la adăposturile ASPA Bragadiru şi urmează să fie microcipaţi.

“Acțiunea de astăzi de la Lacul Morii s-a finalizat cu capturarea a 12 adulți și 2 pui, care au fost cazați la adăpostul ASPA Bragadiru. Toți fără microcip. 4 dintre aceștia fac parte din grupul celor identificați ieri pe câmp, fiind tranchilizați de la distanță. Acestora le-au fost prelevate probe de către autorităţi pentru a se stabili dacă sunt cei care au atacat ieri dimineață. Restul câinilor, printre care și un metis de amstaff, au fost ridicați de pe străzile adiacente câmpului, respectiv Drumul la Roșu, Calea Giulești, str. Fântâna Domnească. Sunt câini ieșiți din curți, lăsați liberi pe stradă“.

ASPA mai anunţă că, anul trecut, a prins aproximativ 1700 de câini de pe domeniul public din raza Municipiului Bucureşti – cei mai mulţi din sectorul 6. Din aprilie şi până în prezent, conform spuselor lor, au fost prinşi circa 120 de câini.

Reamintim că, sâmbătă dimineaţă, o femeie de 43 de ani a decedat după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii, Bucureşti. În trecut, aceasta a mai ajuns la spital în stare gravă după ce a fost atacată de câinii fără stăpân din aceeaşi zonă.

Foto: Facebook/ASPA București

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday