Încasările din acest weekend, al şaselea consecutiv în care filmul s-a menținut pe primul loc în box office, l-au adus la un total de două miliarde de dolari încasări la nivel global, după cum informează Deadline. Deși costurile de producție nu au depășit probabil 500 de milioane, Disney a luat în calcul și achiziția studiourilor 20th Century Fox, în 2019, pentru uriașa sumă de 71 de miliarde de dolari, care a adus Disney o serie de titluri, printre care și Avatar. 

Regizorul James Cameron a declarat anterior că filmul va trebui să câştige două miliarde de dolari pentru a fi considerat rentabil și pentru a primi undă verde pentru încă trei părţi ale filmului, ale căror lansări sunt programate în 2024, 2026 și 2028. Filmul original Avatar, din 2009, a generat cele mai multe încasări din istoria industriei cinematografice – 2,9 miliarde de dolari.

Pragul de 2 miliarde de dolari a mai fost atins de “Titanic” (1997, un alt film regizat de Cameron), de “Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” din 2015, de “Avengers: Infinity War” din 2018 și “Avengers: Endgame”, din 2019. “Avatar: The Way of Water” urcă astfel pe locul șase, după încasări, și, deși este încă departe de sumele aduse de primul film din franciză, acest lucru s-ar putea schimba în săptămânile și lunile următoare.

Sursă alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday