SUA. Departamentul de Justiție a descoperit și confiscat un nou set de documente clasificate la reședința președintelui Joe Biden din Delaware.

Avocatul președintelui a anunțat că, într-o nouă percheziție a Departamentului de Justiție al SUA, care a durat 13 ore și a avut loc de această dată la reședința sa din Wilmington, Delaware, au fost găsite șase documente clasificate.

O parte dintre acestea datează din perioada în care Joe Biden a fost senator, între 1973 și 2009, iar altele din perioada în care a fost vicepreședinte în administrația lui Barack Obama, între 2009 și 2017. Pe lângă documente, au fost găsite și câteva notițe scrise de mână de către președintele Biden, tot din perioada în care era vicepreședinte. 

Deși atât Joe Biden, cât și soția sa nu au fost prezenți în timpul perchezițiilor, președintele a recunoscut că o parte a documentelor “au fost depuse în locul greșit”. El a  cooperat cu autoritățile și a predat documentele găsite Departamentului de Justiție. Reamintim că săptămâna trecută, avocații săi au găsit alte documente clasificate într-un birou privat de-al său.

Procurorul General al Statelor Unite, Merrick Garland l-a numit pe Robert Hur pentru a acționa în calitate de procuror cvasi-independent. Hur a ocupat funcția de procuror federal în Maryland, în timpul mandatului fostului președinte Donald Trump, care se află, de asemenea, sub investigație pentru gestionarea informațiilor clasificate, după ce 33 de cutii care conțineau 11 mii de documente clasificate au fost confiscate de agenții FBI de la reședința sa din Mar-a-Lago.

Surse alternative: DW, BBC

Folosim cookies