Forțele Moscovei au transmis că au condus “operațiuni ofensive” în regiune și că “au cucerit poziții avantajoase”. Potrivit administrației regionale, rușii au bombardat peste 20 de orașe și localități, iar o femeie a fost ucisă și alte două persoane au fost rănite. Mai multe cădiri au fost afectate.

Un oficial numit de ruși în zona ocupată a regiunii Zaporijie și citat de CNN a transmis că trupele ruse ar fi spart linia de apărare a Armatei ucrainene și ar fi capturat patru sate, dar informația nu s-a verificat, iar ulterior ISW a arătat că aceasta este, mai probabil, o operațiune rusească de dezinformare. Oficialii ucraineni nu au anunțat nicio astfel de pierdere de teritoriu, deși Statul Major a confirmat atacuri puternice în mai multe locații din zonă.

În ultimele săptămâni, liniile frontului, inclusiv cele din sud-estul orașului Zaporijie, nu s-au mișcat semnificativ. Dar au existat rapoarte și avertizări în legătură cu o posibilă mișcare majoră a Rusiei în ultimele săptămâni, de când șeful forțelor armate ucrainene a declarat, luna trecută, că trupele ruse sunt “pregătite 100%” pentru o ofensivă.

Surse alternative: CNN, Ukrinform

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday