Datele furnizate de Agenția Federală de Mediu a Germaniei arată că guvernul de la Berlin ar putea reduce emisiile de dioxid de carbon cu până la 6,7 milioane de tone pe an prin introducerea unei limite de viteză de 120 km/h pe autostrăzile din țară, unde în prezent există porțiuni fără restricții de viteză.

Fluxul traficului și siguranța rutieră s-au dovedit a fi la cel mai înalt nivel pe autostrăzi”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Transporturilor, pentru Reuters. Oficialul a adăugat că guvernul german a convenit asupra unor măsuri eficiente prin care să atingă obiectivele climatice, dar că impunerea unei limite de viteză pe autostrăzi nu se află pe listă. 

Reuters explică în schimbă că, în contextul în care Germania își propune să atingă un obiectiv de zero emisii de carbon până în 2045, rezultatele studiului Agenției Federale de Mediu pun și mai multă presiune pe Ministerul Transporturilor, condus de un membru al Partidul Liber Democrat (FDP). Sectorul transporturilor a înregistrat cel mai lent progres în ceea ce privește reducerea emisiilor.

Pentru a-și putea îndeplini obiectivul de anul trecut privind reducerea emisiilor poluante, sectorul trebuie să dovedească că nu a eliberat în atmosferă mai mult de 138,7 milioane de tone de dioxid de carbon la nivel național. Cifrele vor fi anunțate în luna martie, mai scrie Reuters.

În 2021, sectorul transporturilor a eliberat în atmosferă aproximativ 148 de milioane de tone de dioxid de carbon, depășind cu circa 3 milioane de tone obiectivul propus. Ministerul Transporturilor spune acum că programul său va reduce emisiile cu aproximativ 13 milioane de tone în următorii ani, compensând pentru obiectivul ratat în 2021.

Organizațiile de mediu și chair administrațiile locale ale unor orașe germane cer acum guvernului impunerea imediată a limitei de viteză pe autostrăzi. Reuters mai informează că actuala coaliție de guvernare nu a reușit să cadă de acord asupra impunerii măsurii din cauza opoziției partidului FDP.

Sursa: Reuters

Sursa Foto: photo360 / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday