Analiză CNN. Familia regală a Marii Britanii nu a răspuns la “agitația” provocată de cartea autobiografică a prințului Harry. Regele Charles și prințul William au fost prezenți la câteva evenimente programate după publicarea cărții, fără a arăta că relatările Ducelui de Sussex îi afectează.

O analiză CNN pune în discuție răspunsul familiei regale a Marii Britanii la relatările și dezvăluirile prințului Harry, atât în cartea autobiografică “Spare” (Rezervă), cât și în aparițiile din mass-media. Deși reacția Palatului Buckingham nu a fost vizibilă în spațiul public, prințul Harry a declarat că mai multe persoane care lucrează pentru familia regală au complotat pentru a-i contesta nemulțumirile relatate în cartea autobiografică.

În cadrul unui interviu de săptămâna trecută cu comediantul Stephen Colbert, prințul Harry a declarat că atât familia sa, cât şi presa britanică desfășoară o campanie activă pentru a-i discredita cartea autobiografică. Ei și-au spus versiunea lor a poveștii. Cartea arată o altă perspectivă și conține părți care, poate, îi sperie pe oameni sau îi face să se simtă inconfortabil”, a mai declarat prințul Harry în cadrul aceluiași interviu.

CNN explică faptul că membrii familiei regale, însă, nu au avut o reacţie publică referitoare la autobiografie și au continuat să fie prezenți la evenimentele programate, fără a da de înțeles că sunt afectați de cartea Ducelui de Sussex. Totodată, mai arată CNN, acuzațiile prințului Harry din interviul cu Stephen Colbert nu par să fie bazate de dovezi clare.

În loc să se adâncească în “vâlvătaia” produsă de carte, familia regală a prioritizat recâștigarea încrederii cetățenilor, care ar fi putut fi afectată, concentrându-se în același timp și pe responsabilitățile regale. Soții Windsor s-au implicat în mai multe deplasări şi întrevederi, iar Regele Charles și Prințul și Prințesa de Wales au participat, la două zile după publicarea “Spare”, la o întrunire pentru combaterea solitudinii din spaţiul rural. Când au fost întrebați despre relatările unor scene problematice dintre fraţi, descrise în cartea prințului Harry, cuplul regal Kate şi William a preferat să nu răspundă.

Familia regală arată că neînţelegerile familiale nu o distrag de la problemele cu care poporul britanic se confruntă. Recent, Regele Charles a solicitat ca o parte din profiturile obţinute din parcurile eoliene deţinute de coroană să fie redirecționate către popor. 

Editura care a publicat “Spare”, Penguin Random House, a transmis că a avut vândut de la lansare un număr record de exemplare, peste 750 de mii. Este cea mai bine vândută carte nonficțională din toate timpurile, în prima zi de la lansare, record confirmat de Guinness World Records […]. Totodată, Spare a fost cea mai vândută carte de memorii în prima săptămână de la publicare.

Sursă: CNN

Folosim cookies