Cartea prințului Harry va fi publicată în întreaga lume săptămâna viitoare, dar The Guardian a obținut un exemplar și publică acest fragment, despre care spune că va provoca un val de furie în familia regală. 

Potrivit lui Harry, în 2019 William a venit în locuința sa pentru a discuta dificultățile apărute în relația lor. Harry susține că fratele său mai mare era foarte nervos, ceea ce a dus la o escaladare a situației. Au început să țipe unul la altul, iar apoi William l-a acuzat pe fratele său că se comportă ca un moștenitor și că nu se mulțumește să fie o “rezervă”. Din povestirea lui Harry reiese că fratele său mai mare părea a-l provoca pentru o încăierare băiețească “ca în copilărie”.

“Totul s-a întâmplat atât de repede! Atât de repede! M-a apucat de guler, smulgându-mi colierul, și m-a trântit la podea. Am aterizat pe bolul câinelui, care s-a spart sub spatele meu și m-am tăiat în cioburi. Am stat acolo o clipă, amețit, apoi m-am ridicat în picioare și i-am spus să iasă afară”, povestește Harry, care a declarat că incidentul i-a provocat o rană vizibilă la spate pe care nu a putut să o ascundă de soția sa, Meghan.

Titlul cărții, Spare – Rezervă, face trimitere la o veche zicală din cercurile aristocratice, potrivit căreia primul născut al cuplului regal este moștenitorul titlului, al puterii și al averii, iar cel de-al doilea este, prin urmare, doar “o rezervă”, pentru cazul în care se întâmplă ceva cu primul născut. La începutul cărții, Harry povestește cum tatăl său, actualul rege Charles, i-ar fi spus soției sale, prințesa Diana, în ziua nașterii lui Harry: “Minunat! Acum mi-ai dat un moștenitor și un copil de rezervă – munca mea s-a terminat”.

Potrivit The Guardian, din toată cartea lui Harry transpare indignarea sa față de poziția “de rezervă”, pe care ar fi simțit-o în toate capitolele vieții sale, din copilărie, în școală, de-a lungul carierei sale de membru al familiei regale și în armata britanică, și până la relația cu părinții și fratele său. Harry are 38 de ani și trăiește acum în SUA. A renunțat la îndatoririle de membru al familiei regale britanice la scurt timp după căsătoria cu actrița Meghan Markle, în 2018.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday