Direcția Generală Anticorupție transmite că, în urma perchezițiilor efectuate joi seara la Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, s-a dispus reținerea șefei de secție, prinsă în flagrant chiar când lua mită. 

Din probatoriul administrat, până în prezent, a rezultat faptul că inculpata, în perioada aprilie 2022 – 19 ianuarie 2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale și în mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins și a primit diferite sume de bani și bunuri de la un număr de 64 de persoane (pacienți sau aparținători), în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența medicale, care trebuiau realizate gratuit“, arată DGA.

Autoritățile mai arată că șefa Secției de Oncologie a luat mită de peste 62 de ori în decembrie, într-un interval de doar o săptămână.

Sursa Foto: Pattanaphong Khuankaew / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday