Un judecător a decis ca Trump și avocatul său principal, Alina Habba, trebuie să plătească o amendă de aproape un milion de dolari pentru că au abuzat de sistemul juridic, folosind argumente pline de dezinformare și erori. Acesta a mai transmis că “folosirea abuzivă a instanțelor de către domnul Trump și avocații săi subminează statul de drept”.

Procesul a fost intentat în martie 2022, iar Trump a susținut că Hillary Clinton și Comitetul Național Democrat au conspirat inclusiv cu înalți oficiali ai FBI înainte de alegerile din 2016 pentru a fabrica legături între Rusia și campania sa la prezidențiale, cu scopul a-i dăuna din punct de vedere politic.

Într-un ordin de 46 de pagini, judecătorul a explicat, printre altele, că “Domnul Trump este o persoană conflictuală prolifică și sofisticată, care folosește în mod repetat tribunalele pentru a se răzbuna pe adversarii politici. El este creierul abuzului strategic al procesului judiciar, și nu poate fi văzut ca un justițiar care urmează orbește sfatul unui avocat“.

Sfârșitul procesului marchează cel mai recent eșec pentru Trump, în timp ce se confruntă cu o serie de investigații civile și penale, inclusiv cu ancheta privind păstrarea unor documente secrete la reședința din Mar-a-Lago.

Surse alternative: Politico, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday