La doi ani după tragedia în care directorul de imagine al filmului “Rust”, Halyna Hutchins, a fost împușcată mortal de Baldwin, procurorul care se ocupă de caz a transmis că După o analiză amănunțită a dovezilor și a legilor statului New Mexico, am stabilit că există suficiente dovezi pentru a-l pune sub acuzare pe Alec Baldwin și pe alți membri ai echipei de filmare”. Ca și Baldwin, și armurierul Hannah Gutierrez-Reed va fi acuzată de omor prin imprudență.

Anterior, în raportul oficial întocmit în investigația decesului lui Hutchins, moartea acesteia a fost catalogată drept un “accident”.

CNN transmite că Baldwin și Guttierez Reed vor fi avea parte de un proces cu juriu. Conform legislației din New Mexico, cei doi pot primi până la 18 luni de închisoare și o amendă de cinci mii de dolari.

În aprilie, Agenția pentru Siguranța Muncitorilor din New Mexico a amendat compania de producție a filmului cu suma maximă posibilă pentru ceea ce a descris ca fiind lacune de siguranță “intenționate” care au dus la moartea lui Hutchins.

În timpul turnării filmului Rust, în octombrie 2021, actorul Alec Baldwin a folosit o armă de recuzită în care au ajuns în loc de gloanţe oarbe, gloanțe letale. Două dintre persoanele aflate pe platoul de filmare au fost împușcate – Halyna Hutchins, director de imagine, care a decedat, şi regizorul Joel Souza, care a suferit o rană la umăr şi a fost tratat la spital.

Surse alternative: BBC, CNN, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday