UPDATE: Ministerul de Interne al Franței a estimat că 1,12 milioane de persoane au protestat astăzi în toată țara, împotriva creșterii vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, scriu principalele site-uri de știri din Franța.

Știrea inițială: Potrivit presei franceze, la Paris s-au strâns 400 de mii de persoane. Poliția a folosit gaze lacrimogene și a arestat câteva zeci de persoane, după ce membrii mișcării anarhiste Black Bloc au aruncat în forțele de ordine coșuri de gunoi, sticle și bombe fumigene.

Sindicatele franceze au mobilizat joi muncitorii pentru proteste masive, cu scopul de a face guvernul să se răzgândească în privința reformării sistemului național de pensii, care prevede mărirea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Oamenii au ieșit în stradă în mai multe orașe, precum Marsilia, Toulouse, Nantes și Nisa. Activitatea serviciilor de transport, a școlilor și chiar unele zboruri au fost perturbate, după ce mai mulți angajați și-au părăsit locurile de muncă pentru a protesta.

Surse alternative: BFMTV, France24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday