Update 2: Autoritățile au revizuit la 14 numărul persoanelor decedate în urma prăbușirii elicopterului, între acestea fiind și un copil. Inițial au fost anunțate 17 persoane decedate, între care trei minori.

Update: 17 persoane au murit în urma prăbușirii elicopterului, între care trei copii. Alte 25 de persoane au fost rănite. Autoritățile de la Kiev au publicat și o listă a oficialilor care se aflau în elicopter: Ministrul de Interne al Ucrainei, Denys Monastyrskyi. Prim-viceministrul de Interne, Evgeny Enyn. Un secretar de stat din Ministerul de Interne, Yury Lubkovich. Șeful securității ministrului de Interne, Mykhailo Pavlushko.

Denys Monastyrsky este cel mai înalt oficial ucrainean care a murit de la începutul războiului.

Știrea inițială:

Elicopterul s-a prăbușit miercuri dimineață în orașul ucrainean Brovari de lângă Kiev. Potrivit autorităților ucrainene citate de CNN, au fost confirmate 16 decese și mai multe persoane au fost rănite. Ministrul de interne ucrainean, adjunctul său și un alt oficial sunt printre victime.

Șeful Poliției Naționale, Igor Klimenko, a declarat că nouă dintre morți se aflau la bordul aeronavei care s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe și a unei clădiri rezidențiale din suburbia de est a Brovari. Doi dintre cei uciși erau copii, iar alte 22 de persoane se află în spital, inclusiv 10 copii.

Kirilo Timoșenko, șef adjunct al biroului prezidențial al Ucrainei, a transmis pe rețelele de socializare că “numărul victimelor din Brovari este în creștere”.

Aeronava a căzut în proximitatea unei grădinițe și a unei clădiri rezidențiale. Erau copii și personal în creșă la momentul acestei tragedii. Toată lumea a fost evacuată acum. Sunt victime”, a scris și guvernatorul regional Oleksi Kuleba pe Telegram. Videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare arată o clădire cuprinsă de flăcări și oamenii care țipă.

Cauzele incidentului nu sunt cunoscute momentan.

Surse alternative: BBC, Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday