Update 2: IGSU a precizat într-un comunicat final că bilanțul victimelor se ridică la trei persoane decedate și zece rănite. Acestea din urmă sunt toate conștiente.

Update 1:În accident au fost implicate 25 de persoane, dintre care 7 rănite și 3 decedate. Zona fiind neaccesibilă cu autospecialele de intervenție, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilț Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenție”, transmite IGSU.​

Purtătorul de cuvînt al ISU Gorj a declarat la Digi24:Am fost solicitați să intervenim la un accident rutier. Când am ajuns la fața locului, trei persoane erau inconștiente și opt victime erau conștiente și cooperante. La cele opt persoane, leziunile nu par foarte grave la prima vedere, din moment ce victimele sunt conștiente. Vorbim de o carieră minieră, de o zona greu accesibilă. Cred  sunt cinci medici la fața locului”.

Știre inițială:

Un vehicul care transporta muncitori s-a răsturnat în cariera Jilț Sud, din localitatea Mătăsari. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea eficientă a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Gorj”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de prim-ajutor: o mașină de stingere, două ambulanțe SMURD, un echipaj de descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple, patru ambulanțe ale Serviciului de Ambulanțe Județean, precum și două elicoptere SMURD.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday