Matteo Messina Denaro, supranumit “Diabolik”, a fost căutat timp de trei decenii înainte de a fi prins luni la Palermo, unde, potrivit presei italiene, era internat la o clinică privată. În vârstă de 60 de ani, era cel mai căutat șef al mafiei italiene și unul dintre actualii lideri ai Cosa Nostra, din Sicilia.

Messina Denaro a fost condamnat în lipsă la închisoare pe viață în 1992, pentru asasinarea magistraților Giovanni Falcone și Paolo Borsellino (foto), care se ocupau de investigațiile privind activitatea mafiei. Totodată, a mai primit o condamnare pentru implicarea în atacurile cu bombă din Florența, Roma și Milano, în 1993, când 10 persoane au fost ucise.

Denaro a fost considerat ultimul mare cap al mafiei încă în libertate și căutat de poliție. Polițiștii italieni au precizat în luna septembrie 2022 că Messina Denaro comanda în continuare activitatea mafiei în orașul Trapani din vestul Siciliei, în ciuda dispariției acestuia, cu mulți ani în urmă.

Surse: Reuters, ANSA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday