Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) informează că anul trecut, în România au fost construite 509.465 de mașini, un record. Dacia a produs 314.228 de unități și Ford 195.237 de unități. La nivelul lunii decembrie, la uzina Dacia din Mioveni au fost construite 22 de mii de mașini, iar la Ford Otosan din Craiova 13 mii.

Față de 2021, producția de automobile a crescut cu 21%, și cu 16% față de 2020, ani afectați de pandemia de coronavirus și de penuria de componente electronice (microcipuri). În schimb, față de anul 2019, când fusese atins precedentul record de producție, creșterea a fost de +3,9%.

Majoritatea mașinilor produse în România sunt exportate, încasările depășind probabil anul trecut 70 de miliarde de euro, adică aproape jumătate din totalul sumelor aduse de mărfurile românești vândute în alte țări.

Foto: Acarom.ro

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday