Update: “Ca urmare a detonării neintenționate a unei grenade de mână de către un sergent într-un dormitor, a izbucnit un incendiu. 16 militari, inclusiv vinovatul, au fost transportați la spital. Alți trei au murit”, au declarat echipele de intervenție. Un oficial rus a afirmat pentru TASS că grenada a explodat deoarece a fost “declanșată accidental”. Inițial, informația a fost transmisă de presa locală. În paralel, alți opt militari sunt dați dispăruți în urma exploziei din depozitul de armament, conform agenției ruse Interfax. Victimele sunt în mare parte recruți.

Știrea inițială: 

Bilanțul a fost transmis de agenția RIA Novosti, care citează serviciile de urgență locale. Anterior, autoritățile au declarat pentru TASS că în explozie au fost rănite cel puțin 10 persoane, dar au confirmat și că toate victimele sunt militari. Deflagrația s-a produs la un centru cultural care a fost recent transformat într-un depozit de armament.

Regiunea Belgorod se învecinează cu Ucraina și în aceasta se află mai multe baze militare și terenuri de antrenament rusești. Conform publicațiilor rusești 112 și Baza, victimele sunt recruți ruși care se aflau în pregătire și care au fost înrolați recent. Jurnaliștii ruși transmit că explozia ar fi fost provocată de un soldat care ar fi detonat accidental o grenadă de tip RGD-5, însă această informație nu a fost confirmată de autoritățile locale până acum.

Surse alternative: Reuters, Pravda

Foto: Bumbleedee | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday