Grupul Volkswagen, care produce inclusiv mașini Skoda, Volkswagen, Audi sau chiar Bentley, a vândut anul trecut 8,3 milioane de mașini. Reuters scrie că producătorul german rămâne astfel, pentru al treilea an consecutiv, al doilea cel mai mare producător la nivel global, după Toyota, care a vândut peste 9,5 milioane de vehicule. 

Hildegard Wortmann, membru al comisiei executive a grupului VAG, informează că, deși vânzările au crescut cu 14% în ultimul trimestru din 2022, estimările pentru anul acesta rămân însă sub așteptări, pe fondul unor economii afectate de criză, al blocajelor din lanțurile de aprovizionare și al situației epidemice din China. În total, însă, livrările de mașini au scăzut cu 7% comparativ cu 2021. 

Volkswagen a rămas totuși liderul de piață în Europa în ceea ce privește vânzările de vehicule electrice, cu o creștere raportată de 26% la nivel global, stimulată în special de o creștere de aproape două treimi pe piața din China. Grupul german își propune pentru 2023 ca vânzările de autovehicule electrice să reprezinte 11% din totalul mașinilor livrate la nivel global. 

Anterior, mărcile premium BMW și Mercedes au transmis că livrările de autovehicule au scăzut anul trecut cu 4,8% și, respectiv, cu 1%. Producătorii germani semnalează însă că blocajele de aprovizionare sunt treptat rezolvate, lucru demonstrat prin creșterea vânzărilor din ultimul trimestru al anului trecut, cu 10,6% în cazul BMW și cu 17% în cazul Mercedes. 

Sursa: Reuters

Foto: Bonandbon Dw | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday