Autorul atacului este un bărbat de 22 de ani și a fost arestat de către polițiștii chinezi imediat după aceea. Comportamentul său nu a lăsat prea mult loc de îndoială privind faptul că și-a condus cu intenție BMW-ul în mulțime. Apoi a încercat să fugă, dar a fost pus jos și capturat de martori, până la venirea poliției.

Incidentul a avut loc miercuri seară, la o oră de vârf, într-unul dintre cele mai aglomerate orașe chineze (19 milioane de locuitori). BBC arată că astfel de evenimente au loc tot mai des în China. În februarie 2022, un camion a intrat într-o mulțime de oameni din provincia Fujian, cauzând trei decese și rănind alți nouă oameni. De asemenea, la începutul acestei săptămâni un turist cazat la un hotel din Shanghai a intrat intenționat cu mașina în holul principal, după o ceartă cu personalul, însă în acest caz nu au existat victime.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday