Deja cele două părți colaborează în zeci de proiecte și împreună au înființat un laborator de inovare în domeniul AI, în 2020. Chiar și după ce va fi preluată de BioNTech, InstaDeep, care are circa 240 de angajați, va continua să ofere servicii de inteligență artificială și învățare (machine learning), inclusiv giganților Google și Nvidia.

Ugur Șahin, directorul executiv al BioNTech, a declarat că obiectivul nostru, prin această achiziție, este de a integra Inteligența Artificială (AI) fără probleme în toate aspectele activității noastre – de la descoperirea de ținte și de piste, până la fabricarea și livrarea produselor noastre”.

Potrivit BioNTech, prin noua achiziție, dorește să accelereze procesul de cercetare, astfel încât să proiecteze și să dezvolte imunoterapii de ultimă generație la scară, prin valorificarea inteligenței artificiale și a tehnologiilor de învățare automată.

Șahin a adus în discuție și parteneriatul încheiat de compania pe care o conduce cu guvernul britanic, pentru dezvoltarea de terapii personalizate împotriva cancerului, inclusiv de vaccinuri pe baza tehnologiei ARN mesager. 

Surse alternative: Reuters, Comunicatul BioNTech

Foto: Tobias Arhelger | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday