The Washington Post explică în cadrul unei investigații că multe case funerare din China sunt copleșite de numărul mare de oameni care vin după ce guvernul a renunțat la politica zero-Covid, iar numărul de infectări și decese cauzate de aceasta a crescut. 

Publicația americană arată cum casele funerare au început să aplice diverse metode pentru a face față numărului mare de persoane care apelează la serviciile lor în această perioadă. În Chengdu, o casă funerară a renunțat la serviciile tradiționale de pomenire, acordându-le celor apropiați doar două minute în care să își ia rămas bun de la cei dragi înainte de incinerare.

Cu toate acestea, guvernul chinez susține în continuare că mai puțin de 40 de persoane au decedat de pe 7 decembrie, când a renunțat brusc la politica zero Covid.

Washington Post a analizat imaginile din satelit, videoclipurile postate pe rețelele de socializare și declarațiile mai multor persoane și a concluzionat că numărul deceselor este mult mai mare decât cel declarat de guvernul chinez.

Dovezile vizuale pe care publicația americană le-a obținut arată că toate casele funerare analizate de pe teritoriul țării s-au confruntat cu o creștere dramatică a activității în comparație cu cea de acum câteva luni, ceea ce pune la îndoială estimările Beijingului.

Analiză la The Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday