Nava MV Glory, care transporta 65 de mii de tone porumb din Ucraina către China, a naufragiat în apropierea orașului Qantara. Aceasta a plecat pe 25 decembrie din portul ucrainean Ciornomorsk spre Istanbul, unde a trecut de controlul unor reprezentanți turci, ruși, ucraineni și ai ONU.

Autoritatea Canalului Suez anunță că nava a fost mutată, iar traficul a fost reluat. Conform autorităților din zonă, a fost nevoie de intervenția a trei remorchere pentru a o muta. Oficialii nu au identificat încă motivul exact pentru care nava a naufragiat. Aparent, ar fi fost vorba despre o defecțiune tehnică.

Canalul Suez este un drum comercial foarte important, făcând legătura între Europa și Asia, iar orice blocare a sa are efecte majore. În martie 2021, o navă a naufragiat în timp ce tranzita canalul, blocând circulația în zonă timp de șase zile, ceea ce a produs pierderi financiare de nouă miliarde de dolari pe zi la nivelul comerțului global și probleme în lanțul de aprovizionare. După incident, autoritățile responsabile au trecut la lărgirea segmentului respectiv.

Surse alternative: AP News, 

Sursa foto: Valeriy Tretyakov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday