Constantin Mitulețu-Buică este bănuit de infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane. Conform Agenției Naționale de Integritate (ANI), șeful AEP și-ar fi angajat cumnata pe funcția de consilier, la cabinetul vicepreședintelui Autorității Electorale Permanente, aceasta încasând până acum cel puțin nouă salarii. 

Sesizarea ANI a fost depusă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. “Voi depune concluzii împotriva acestui raport pentru că nu există nici un conflict de interese. ANI m-a anunțat că va sesiza Parchetul General. Nu voi demisiona, e o simplă sesizare a Parchetului”, a declarat Constantin Mitulețu-Buică pentru G4Media. Autoritatea Electorală Permanentă are misiunea de a asigura organizarea și desfășurarea alegerilor și a referendumurilor/consultărilor, precum și finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale.

Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday