Ministrul mediului, Thérèse Coffey, a confirmat că o serie de articole din plastic de unică folosință vor fi interzise, urmând exemplul Scoției și al Țării Galilor: “O furculiță de plastic se va descompune în 200 de ani, adică va sta două secole în groapa de gunoi sau în oceanele noastre”, a spus Coffey. Totuși, presa britanică a aflat că această interdicție va viza restaurantele care livrează mâncarea la domiciliu și care ar urma să găsească altă soluție de împachetare, dar tacâmurile de plastic vor continua să fie disponibile în supermarketuri.

Cifrele sugerează că în fiecare an Anglia folosește aproximativ 1,1 miliarde de farfurii de unică folosință și 4,25 miliarde de astfel de tacâmuri, dintre care doar 10% sunt reciclate după ce au fost folosite. Articolele din plastic pentru ambalarea alimentelor și a băuturilor reprezintă cea mai mare pondere a gunoiului din oceanele lumii, potrivit cercetărilor.

Sursa: The Guardian

Foto: Threerivers11 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday