Ministrul german al Sănătății a declarat că Berlinul adoptă astfel recomandarea UE, prin care a cerut (la nivel de recomandare) statelor membre să solicite călătorilor care sosesc din China un test Covid negativ. Ministrul Karl Lauterbach a mai precizat că guvernul german a luat această decizie și pentru a preveni apariție unui noi val de coronavirus. 

Oficialul guvernamental a transmis, de asemenea, că autoritățile vor efectua teste Covid și la sosirea pe aeroporturile din Germania, la întâmplare, pentru a “recunoaște variantele de virus”.

Germania se alătură astfel unui grup extins de țări care au luat aceeași decizie, printre care SUA, Japonia, Spania, Italia, India, Coreea de Sud, Taiwan, Marea Britanie și Franța. Politicienii germani au cerut în urma cu două săptămâni suspendarea zborurilor dinspre și către China, din cauza numărului în creștere de cazuri de Covid. Oficialii au avertizat atunci că numărul mare de cazuri din China “amenință lumea cu un nou val de infectări”.

Guvernul de la Beijing a renunțat la măsurile care defineau politica strictă “zero-Covid”, iar ca urmare a decizie, numărul infectărilor a crescut considerabil în ultima lună a anului trecut. Deși guvernul comunist chinez transmite că numărul cazurilor zilnice de Covid este de rândul zecilor de mii, experții spun că acesta depășește chiar și un milion pe zi.

Sursa: Deutsche Welle

Sursa Foto: Vladek / Dreamstime 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday