Update: BBC și CNN scriu că republicanii au eșuat din nou, pentru a șasea oară, în alegearea unui președinte al Camerei Reprezentanților. Până acum, 20 de republicani au votat în favoarea lui Byron Donalds, principalului contracandidat al lui Kevin McCharty.

Știrea inițială:

Kevin McCarthy nu a reușit nici miercuri să-și convingă colegii de partid să-l voteze în fruntea Camerei Reprezentanților. Acesta are nevoie de 218 voturi, însă conservatorii radicali refuză să-l voteze și propun în schimb alți candidați pentru funcție. Aceasta a fost a patra încercare din ultimele două zile a republicanilor de a-și alege un lider în Camera Reprezentanților. 

Acest proces ar putea continua, teoretic, la nesfârșit. Camera are nevoie de un președinte și nu poate adopta legi sau forma comisii-cheie până când nu are unul. BBC explică faptul că fără un președinte, congresmenii nici măcar nu vor putea depune jurământul. 

Este pentru prima dată în ultimii 100 de ani când un președinte într-o cameră din Congres nu este ales la primul scrutin de alegeri. Un scenariu similar s-a mai întâmplat în 1923.

Până acum, funcția a fost deținută de Nancy Pelosi, care a anunțat recent că nu va candida nici pentru funcția de lider al democraților din Cameră. Amintim că republicanii au obținut majoritatea în camera inferioară a Congresului în urma alegerilor intermediare din noiembrie 2022.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday