Pe rețelele de socializare au apărut videoclipuri în care mii de oameni protestează pe străzile din capitala indiană New Delhi, iar autoritățile au folosit tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanții. 

Protestele au izbucnit după moartea unei femei. Autoritățile din New Delhi au transmis că femeia, în vârstă de 20 de ani, a fost lovită pe data de 1 ianuarie de o mașină în timp ce se afla pe scuter, a rămas blocată sub mașină și a fost târâtă pe o distanță de 12 kilometri. Cinci persoane au fost arestate în legătură cu incidentul. 

Detaliile cu privire la producerea accidentului au stârnit furie în rândul populației, știrea fiind preluată de majoritatea agențiilor de presă din țară. Manifestanții cer acum pedepse cât mai mari pentru cei cinci inculpați. Luni, sute de persoane s-au adunat în fața secției de poliție din districtul în care a avut loc evenimentul. 

Arvind Kejriwal, fostul premier al statului Delhi și actualul ministru-șef, a cerut autorităților să ia măsuri exemplare împotriva vinovaților. Accidentele rutiere sunt destul de comune în India, din cauza faptului că șoferii nu respectă regulile de circulație, care, de asemenea, nu sunt foarte bine implementate. În 2021, aproximativ 153 de mii de persoane au decedat din cauza accidentelor rutiere.

Sursa: CNN 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday