Într-un comunicat citat de Sky News, guvernul britanic a informat că premierul Rishi Sunak își va anunța astăzi intenția de a “reimagina abordarea noastră față de abilitățile de calcul ale elevilor”, prin introducerea studierii obligatorii a matematicii până la vârsta de 18 ani, și, posibil, introducerea acestei discipline în toate tipurile de absolvire a liceului (A-level) care permit accesul într-o universitate.

“Într-o lume în care datele sunt pretutindeni și statisticile stau la baza fiecărui loc de muncă, copii noștri vor avea nevoie în carieră de mai multe abilități analitice decât oricând”, se arată în comunicatul guvernului britanic ce prefigurează anunțul lui Sunak.

Opoziția arată însă că această intenție nu poate deveni prea curând realitate, pentru că pur și simplu nu există suficienți profesori de matematică care să predea orele astfel suplimentate. Anglia are oricum un deficit general de aproximativ 6.500 de profesori, inclusiv de matematică, necesari “pentru a crește standardele educaționale”.

Potrivit Sky News, aproximativ opt milioane de englezi, dintr-o populație totală de 56 de milioane, “au abilitățile de calcul de nivelul copiilor din școala primară”, în timp ce 60% dintre elevii defavorizați ajung la 16 ani “fără abilități de matematică de bază”. După această vârstă matematica este studiată doar de cei care urmează o specializare de acest fel, ceea ce înseamnă că, din clasa a XI-a, jumătate dintre elevi nu mai studiază matematica deloc.

Sky News mai observă că angajamentul lui Sunak pare a fi “o versiune mai redusă a angajamentelor politice din educație pe care acesta le-a luat în competiția pentru postul de prim-ministru din vara trecută”. Domnul Sunak a spus atunci că dorește să creeze un nou tip de bacalaureat, care să solicite tuturor tinerilor de 16 ani să studieze disciplinele de bază, inclusiv matematica și engleza.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday