Ambasada Ucrainei la București a lansat un mesaj pe Facebook prin care critică parada organizată în comuna Berzunți, unde mai multe persoane s-au îmbrăcat cu haine în stil militar și și-au inscripționat mașinile cu litera “Z” pe care au montat rachete-butaforie.

Ambasada a mai transmis că parada a avut loc în aceeași zi în care Ucraina s-a confruntat cu un atac masiv din partea forțelor rusești: “Cu regret constatăm faptul, că în ziua, când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea Federației Ruse, în județul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreia au fost folosite simboluri ale teroriștilor ruși”.

În final, misiunea diplomatică se declară “convinsă” că astfel de manifestări nu reprezintă dispoziția poporului român față de Ucraina: “Suntem convinși, că asemenea manifestare contrazice dispoziției poporului român, care și-a exprimat sprijinul necondiționat Ucrainei în războiul declanșat de către federația rusă împotriva statului Ucrainean. Sperăm că acest eveniment va fi evaluat corespunzător de către societatea română.”

Amintim că luni, Inspectoratul Județean de Poliție Bacău a deschis o anchetă, după apariția imaginilor în spațiul public: “Poliţiştii băcăuani (…) au demarat verificări în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Nr. 31 din 2002, pentru a stabili cu exactitate situaţia de fapt, iar în funcţie de rezultat se vor lua măsurile legale ce se impun.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday