Martina Navratilova în 1984/Sursa: Jerry Coli | Dreamstime.com

Martina Navratilova a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer la gât și la sân, ambele în stadiul 1, conform unei declarații citate de site-ul WTA. Doamna Navratilova, acum în vârstă de 66 de ani, a adăugat: “Această dublă lovitură este serioasă, dar încă tratabilă. Sper să am un rezultat favorabil. Va durea o vreme, dar voi lupta cu tot ce am mai bun”.

WTA precizează că în noiembrie 2022 medicii i-au descoperit un ganglion limfatic mărit în gât, după care i s-a făcut biopsie. În timpul investigațiilor amănunțite, au descoperit și o formă de cancer la sân.

Fosta mare tenismenă a mai fost diagnosticată cu cancer la sân și în 2010, dar s-a tratat. Pe parcursul carierei, ea a ocupat locul 1 în ierarhia mondială și a câștigat 59 de titluri de Grand Slam la simplu, dublu și dublu mixt. S-a retras din competițiile la simplu în anul 1994.

Surse alternative: Blog WTA, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday