Potrivit unor oficiali ucraineni, Rusia a lansat zeci de rachete asupra unor orașe din Ucraina. Primarul Kievului a declarat că au avut loc cel puțin zece explozii în capitală, care au provocat pagube materiale și răniți.

În urma atacului, 11 persoane au fost rănite, printre care și un jurnalist japonez, conform lui Vitali Klitshco. Explozii au avut loc într-o zonă de clădiri rezidențiale din cartierul Solomiansky, fiind lovit și un hotel. De asemenea, trei femei care locuiau în zonă au fost transportate la spital.

În mai multe zone din țară a fost întreruptă preventiv alimentarea cu energie electrică, înainte ca rachetele să lovească țara, după ce fusese emisă o alertă la prânz. Conform bilanțului emis până acum de autoritățile ucrainene, șase persoane au fost rănite la Nikolaev, două la Khmelnytskyi, iar mai multe clădiri au fost avariate în Zaporijie.

Guvernatorul regiunii Odesa a declarat că “din cauza amenințării cu atacuri cu rachete, [operatorul de stat al rețelei de electricitate din Ucraina] Ukrenergo ia măsuri pentru a restricționa temporar furnizarea de electricitate. Acest lucru este necesar pentru a reduce încărcătura sistemului electric în cazul în care infrastructura critică este lovită”.

Bombardamentele au avut loc la două zile după ce Rusia a efectuat unul dintre cele mai mari atacuri aeriene de la începutul războiului. Președintele Ucrainei a avertizat încă de ieri că Rusia ar putea lansa mai multe atacuri pentru a-i face pe ucraineni “să sărbătorească Anul Nou în întuneric”. Tot astăzi, Ucraina a eliberat 82 de militari ruși, într-un schimb de prizonieri cu Rusia.

Surse: The Guardian, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday