Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook: “Prin acest contract de finanțare se asigură 13,69 miliarde de lei (din care 1,48 miliarde de lei din PNRR) pentru cele două etape necesare construcției Magistralei 1 a metroului clujean. Fondurile vor fi folosite pentru proiectarea, construcția, echiparea și punerea în funcțiune a liniei de metrou ușor în zona metropolitană Cluj-Napoca (21,03 km), a celor 19 stații și a depoului.”

Lucrările se vor desfășura în două etape: În prima etapă, finanțată prin PNRR, se va construi secțiunea Sfânta Maria – Europa Unită, care se întinde pe o distanță de 9,16 km și include nouă stații și depoul. Lucrările trebuie terminate până la sfârșitul lui august 2026. În a doua etapă, finanțarea va asigura construcția secțiunilor Țara Moților – Sfânta Maria (7 stații) și Piața Mărăști – Muncii (3 stații), pe o distanță totală de 11,87 km.

Foto: Facebook/Sorin Grideanu

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday