Procurorii DNA îl acuză pe Răvășilă Emilian Florin că, în perioada 2019-2020, în calitate de director executiv al Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse I Est din cadrul Primăriei municipiului Timișoara, ar fi acceptat primirea a 50% din profitul (860 de mii de lei) ce urma realizat de o firmă a unui anumit om de afaceri în urma încheierii unor viitoare contracte ce vizau “concesionarea serviciilor de exploatare și întreținere a cimitirelor de pe raza municipiului Timișoara“.

În schimbul sumei, Răvășilă Emilian Florin trebuia să se asigure că firma respectivă va câștiga licitațiile respective. Pentru “ajutorul” oferit, inculpatul funcționarul ar fi primit de la omul de afaceri sumele de 5.000 euro și 30.000 lei, reprezentând o parte din procentajul de 50% promis anterior.

Totodată, la data de 1 aprilie 2020, mai precizează procurorii DNA, inculpatul Răvășilă Emilian Florin ar fi acceptat, din partea aceluiași om de afaceri, câte 500 de lei pentru fiecare persoană decedată din cauza virusului COVID-19, pentru ca funcționarul să sprijine firma acestuia în câștigarea contractelor privind “prestarea de servicii și activități necesare exploatării și întreținerii cimitirelor umane în care urmau să fie înhumate persoanele decedate din cauza virusului menționat mai sus“.

Tot pe 1 aprilie 2020, Răvășilă Emilian Florin l-ar fi convins pe același om de afaceri și că are influență asupra funcționarilor publici cu atribuții în domeniul gestionării și combaterii pandemiei COVID-19 și asupra reprezentanților firmelor care prestau servicii de cazare pentru persoanele aflate în carantină. Astfel, a promis că-i va determina pe aceștia să încheie mai multe contracte cu firmele omului de afaceri. Pentru acest “ajutor” inculpatul Răvășilă Emilian Florin ar fi acceptat un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale pe care firmele omului de afaceri urmau să le încaseze pentru porțiile de mâncare livrate persoanelor aflate sub monitorizare, în carantină, în containerele puse la dispoziție de primrie. Ulterior, funcționarul public ar fi revenit asupra înțelegerii și ar fi pretins de la omul de afaceri suma de 10 lei pentru fiecare porție de mâncare livrată.

Omul de afaceri respectiv și-a recunoscut faptele și a primit 3 ani de închisoare cu suspendare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday