Update 1: Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Zelenski, susține că rușii au lansat peste 120 de rachete asupra Ucrainei, în această dimineață. Primarul Kievului spune că până acum au fost depistate trei persoane rănite, între care o fată de 14 ani, fiind lovite și unele clădiri rezidențiale. Conform lui Vitali Klitschko, antiaeriana ucraineană ar fi doborât 16 rachete rusești.

Totodată, oficialul avertizează că, cel mai probabil, vor exista întreruperi de alimentare cu electricitate și apă în capitală. La Liov, primarul anunță că 90% din oraș a rămas deja fără electricitate.

Știrea inițială:  

Autoritățile ucrainene au emis o alertă aeriană pentru tot teritoriul țării, joi dimineață, iar începând cu ora 8.30 explozii s-au auzit la Kiev și în mai multe orașe. Consilierul prezidențial Alexei Arestovici a scris pe Facebook că peste 100 de rachete au fost lansate, în mai multe valuri, informație care, dacă se va confirma, ar indica unul dintre cele mai puternice atacuri aeriene lansate de Rusia până acum.

Toate canalele ucrainene de Telegram raportează faptul că antiaeriana trage după ținte aeriene, iar televiziunea Nexta susține că o rachetă a fost doborâtă la Odesa, dar o alta ar fi trecut în direcția Republicii Moldova. Informația nu este confirmată.

Potrivit unui oficial ucrainean, cel puțin o parte a rachetelor sunt lansate de pe navele de război rusești din Marea Neagră.

Surse alternative: Reuters, PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday