“Vă rog, vă rog, nu conduceți în orașul Buffalo, cu excepția cazului în care sunteți personal de urgență.” a declarat Mark Poloncarz, directorul executiv al comitatului Erie care cuprinde și orașul Buffalo. Poloncarz a continuat prin a adăuga că prea mulți oameni ignoră interdicția, în contextul în care acest fenomen este considerat cel mai grav de până acum.

În încercarea de a se asigura că oamenii rămân în case, un grup de 100 de polițiști militari, împreună cu trupe suplimentare de la Departamentul de Poliție al statului New York, vor fi amplasați la intrările în oraș și în intersecțiile principale, pentru a împiedica șoferii să mai circule. 

În prezent, numărul victimelor furtunilor de zăpadă din ultimele zile a ajuns la 64, cu 27 de morți doar în orașul Buffalo. Majoritatea oamenilor au murit de frig în mașini și în case, iar unii oameni au murit chiar în timp ce curățau zăpada. 

Serviciul Național de Meteorologie estimează că ninsoarea de marți ar putea fi ultima, iar furtuna de zăpadă ar putea înceta. Pentru joi sunt estimate temperaturi de 8 grade Celsius, iar pentru sâmbătă, ultima zi din an, 12 grade Celsius.

Sursa: Sky News

Foto: Twitter/@nyspolice

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday