Cele 440 de milioane de dolari au fost alocate de ministerul sud-coreean pentru a finanța patru proiecte care vizează consolidarea capacităților armatei de a preveni și de a doborî dronele nord-coreene. Printre proiectele analizate se numără implementarea unui sistem de laser aeropurtat capabil să distrugă dronele de dimensiuni mici ale Coreei de Nord și un sistem de bruiaj pentru a neutraliza conexiunea acestor dispozitive. De asemenea, armata va crea și o unitate suplimentară de drone. 

Programul de arme cu laser este în fază de testare și va fi demarat în 2027. Sistemul de bruiaj de tip «soft kill» ne-ar îmbunătăți capacitatea de răspuns împotriva dispozitivelor aeriene de dimensiuni reduse, a transmis Ministerul Apărării din Coreea de Sud, într-un comunicat.

Anunțul investiției vine pe fondul evenimentului de luni, când Coreea de Sud a mobilizat avioane de luptă și a tras focuri de avertisment după ce cinci drone nord-coreene au intrat în spațiul său aerian, fără însă a fi doborâte. Armata de la Seul și-a cerut apoi scuze pentru că nu a reușit să doboare dronele, care au survolat timp de cinci ore spațiul aerian al țării.

Ca parte a eforturilor de a contracara amenințările nucleare din partea Coreei de Nord, ministerul sud-coreean urmărește să achiziționeze mai multe avioane “invizibile”, motivând că aeronavele ar spori capacitățile armatei de a lovi, în timp real, ținte în mișcare. Guvernul va asigura, de asemenea, achiziționarea unor submarine capabile de a lansa rachete balistice și va accelera dezvoltarea sistemelor de interceptare a rachetelor. 

În total, Ministerul Apărării de la Seul va aloca 261 de miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru a combate agresiunile din partea țării vecine și pentru a răspunde eficient la un eventual atac. 

Sursa: Reuters

Sursa foto: Jarretera | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday