Moartea generalului Alexei Maslov a fost anunțată de uzina de tancuri Uralvagonzavod, la care acesta a lucrat în ultima perioadă ca reprezentant international de vanzari. Compania a precizat doar că acesta s-a stins în ziua de Crăciun, într-un spital din Moscova, fără a oferi nicio explicație suplimentară.

Maslov avea 69 de ani și a fost comandantul forțelor terestre ale Rusiei între 2004 și 2008. Anterior, el a servit ani de zile în Armata Roșie chiar în Ucraina sovietică, fiind absolvent al școlii de ofițeri din Harkov, iar apoi staționat în zona Carpaților, pe granița cu România.

După 2008, generalul Alexei Maslov a mers la Bruxelles, unde a fost adjunctul trimisului special al Rusiei la NATO. Moartea sa a venit la o săptămână după cea a generalului Alexander Buzakov (65 de ani), un oficial al Marinei Ruse, care superviza din partea acesteia construcția de submarine la șantierele navale ale Amiralității Ruse din Sankt Petersburg. Și compania sa a descris moartea lui Buzakov ca fiind “subită, prematură și tragică”, dar fără a explica și o cauză a acesteia.

Sursă alternativă: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday