Presa rusă și The Telegraph scriu că politicianul, în vârstă de 65 de ani, a căzut de la fereastra camerei sale de hotel din India, aflată la etajul trei. Antonov era în vacanță în districtul Orissa din estul Indiei, unde urma să-și petreacă alături de alte patru persoane ziua de naștere. 

Un ofițer de poliție a declarat pentru postul indian de televiziune NDTV că autoritățile iau în considerare eventualitatea ca politicianul să se fi sinucis. În urmă cu câteva zile, la același hotel, unul dintre prietenii apropiați ai magnatului rus, Vladimir Bidenov, a fost găsit decedat în camera sa, înconjurat de sticle goale de vin, iar Antonov ar fi intrat în depresie ca urmare a incidentului. Consulul general al Rusiei la Calcutta, Alexei Idamkin, a declarat pentru agențiile ruse de presă că autoritățile indiene și reprezentanții Rusiei în India au declarat că nu au motive pentru a crede că cei doi ruși au fost asasinați. Presa internațională denunță însă moartea suspectă a celor doi magnați ruși. Ancheta în cazul decesului lui Vladimir Bidenov a fost încheiată, iar trupul acestuia a fost incinerat.

Pavel Antonov, membru al partidului președintelui rus Vladimir Putin și deputat al Adunării Legislative din regiunea Vladimir, deținea una dintre cele mai mari companii producătoare de carne și cârnați din Rusia și a criticat invazia Rusiei în Ucraina. 

Surse alternative: The Telegraph, Meduza

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday